تاریخ انتشار: 26 اردیبهشت 1403 |
زمان مطالعه: 17 دقیقه

می‌خواهیم به معرفی قطعات موبایل بپردازیم تا با قطعاتی که یک گوشی هوشمند را تشکیل می‌دهند آشنا شوید. اشنایی با این قطعات موبایل باعث می‌شود که بتوانید درک بهتری از کارکرد گوشی و حتی تعمیر آن داشته باشید.

معرفی قطعات موبایل

پیش از شروع به هر کاری، شاید بد نباشد از همین ابتدای کار با اصلی‌ترین قطعات سخت افزاری هر گوشی هوشمند آشنا شویم. این اجزای سخت افزاری نقش بسیار مهمی در عملکرد، کارایی و تجربه کاربری هر گوشی هوشمند دارند. در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم:

پردازنده (CPU و GPU)

واحد پردازش مرکزی (CPU) به عنوان مغز گوشی هوشمند عمل کرده و محاسبات و عملکرد کلی دستگاه را مدیریت می‌کند.

واحد پردازش گرافیکی (GPU) نیز وظایف گرافیکی و بصری را مدیریت می‌کند که برای بازی، پخش ویدیو و انیمیشن‌های رابط کاربری ضروری هستند.

حافظه (رم)

حافظه دسترسی تصادفی (RAM) برای ذخیره داده‌ها، برنامه‌ها و فایل‌های در حال استفاده سیستم عامل استفاده می‌شود که دسترسی سریع و چندوظیفه‌ای روان را تسهیل می‌کند.

phone hardware 1

بیشتر بخوانید: رم LPDDR5X جدید سامسونگ برای گوشی و هوش مصنوعی معرفی شد

فضای ذخیره سازی

حافظه داخلی مانند فلش مموری، جایی است که گوشی هوشمند تمام داده‌ها از جمله سیستم عامل، برنامه‌ها و داده‌های شخصی را به‌طور دائمی نگه می‌دارد، حتی زمانی که دستگاه خاموش است.

صفحه نمایش

صفحه نمایش رابط بصری است که در آن تمام تعاملات با تلفن هوشمند رخ می‌دهد. انواع متداول آن عبارتند از LCD (نمایشگر کریستال مایع) و OLED (دیود ساطع نور ارگانیک).

دوربین

گوشی‌های هوشمند مدرن معمولاً از دوربین‌های جلو و عقب با مگاپیکسل‌های متفاوت برای گرفتن عکس و فیلم بهره می‌برند. ویژگی‌های پیشرفته ممکن است شامل لنزهای متعدد، زوم اپتیکال و قابلیت‌های تصویربرداری با هوش مصنوعی باشد.

باتری

باتری های گوشی موبایل معمولاً لیتیوم یون یا لیتیوم پلیمر هستند و در اکثر دستگاه های مدرن قابل تعویض توسط کاربر نیستند. عمر باتری و سرعت شارژ از ویژگی‌های کلیدی مورد توجه کاربران است.

حسگرها

گوشی‌های هوشمند به حسگرهای مختلفی برای بهبود تجربه و عملکرد کاربر مجهز هستند، از جمله شتاب سنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورت، سنسور نور محیط و فشارسنج.

phone hardware 2

ماژول‌های اتصال

این موارد عبارتند از رادیوهای سلولی برای تلفن و انتقال داده از طریق شبکه‌های تلفن همراه (3G، 4G ،LTE، 5G)، Wi-Fi، بلوتوث برای اتصالات بی‌سیم محلی و GPS برای مکان یابی.

اسلات سیم کارت

اکثر گوشی‌های هوشمند دارای یک یا چند اسلات سیم کارت هستند تا کاربران بتوانند به شبکه‌های تلفن همراه ارائه شده توسط شرکت‌های مخابراتی دسترسی داشته باشند.

اجزای صوتی

این قسمت شامل بلندگوها و میکروفون‌هایی است که برای خروجی و ورودی صدا استفاده می‌شوند. برخی از گوشی‌های هوشمند دارای جک 3.5 میلی‌متری هدفون هستند، اگرچه با رواج هدفون‌های بی‌سیم این روزها کمتر دیده می‌شود.

این اجزا همگی در یک طراحی جمع و جور ادغام شده و گوشی‌های هوشمند را تبدیل به دستگاه‌های قدرتمند و همه کاره کرده‌اند.

اکنون زمان آن رسیده که مهم‌ترین این قطعات را با جزئیات بیشتر بررسی کنیم.

بررسی پردازنده گوشی‌های هوشمند

CPU (واحد پردازش مرکزی)

همانطور که گفتیم، CPU واحد پردازش مرکزی یک گوشی هوشمند است که وظیفه اجرای دستورات مشخص شده توسط دستورالعمل‌ها را بر عهده دارد. به عبارت ساده‌تر، تمام وظایف «فکری» تلفن هوشمند را انجام می‌دهد. کارایی و سرعت CPU تعیین می‌کند که دستگاه چقدر سریع و روان می‌تواند برنامه‌ها را اجرا کند، سیستم عامل را مدیریت کرده و وظایف را پردازش کند.

عملکرد اصلی CPU چیست؟

  • پردازش دستورالعمل‌ها: دستورات برنامه را از محاسبات اولیه تا پیچیده مورد نیاز برنامه‌های نرم افزاری اجرا می‌کند.
  • چند وظیفه‌ای: چندین کار را به طور همزمان به کمک سیستم عامل مدیریت می‌کند و منابع پردازنده را برای اطمینان از عملکرد روان تخصیص می‌دهد.
  • مدیریت انرژی: با سیستم عامل برای بهینه سازی مصرف انرژی و متعادل کردن عملکرد با عمر باتری همکاری می‌کند.

phone hardware 3

GPU (واحد پردازش گرافیکی)

GPU یک سخت افزار تخصصی است که برای مدیریت و افزایش عملکرد ویدیویی و گرافیکی بهینه شده است. این قطعه پردازش گرافیکی و پردازش تصویر را انجام می‌دهد و این نوع محاسبات خاص را از CPU بارگیری می‌کند. وجود آن برای ارائه تصاویری روان در بازی‌های ویدیویی، انیمیشن‌های رابط کاربری، پخش ویدیو و هر کاری که شامل خروجی‌های گرافیکی باشد بسیار مهم است.

عملکرد اصلی GPU چیست؟

  • رندر گرافیک: محتوای بصری را پردازش می‌کند و اموری مانند ترسیم تصاویر و بافت‌ها را تسریع می‌بخشد که برای بازی و پخش ویدیو با وضوح بالا حیاتی است.
  • پردازش تصویر: از برنامه دوربین با افزایش کیفیت عکس و فیلم و انجام کارهایی مانند زوم دیجیتال، تثبیت تصویر و تصحیح رنگ پشتیبانی می‌کند.
  • پردازش موازی: برخلاف پردازنده‌های مرکزی، پردازنده‌های گرافیکی برای پردازش موازی طراحی شده‌اند که هزاران رشته را به طور همزمان مدیریت می‌کنند. این کار برای انجام محاسبات کوچک متعدد مورد نیاز در پردازش گرافیکی مدرن بسیار عالی است.

phone hardware 4

معرفی قطعات موبایل ؛ پردازنده موبایل چیست؟

در بحث پردازنده گوشی‌های هوشمند، چندین شرکت پیشرو در بازار رقابت می‌کنند. برخی از مدعیان برتر بازار عبارتند از:

سری A اپل (به عنوان مثال، A15 Bionic):

معروف به کارایی و قدرت بالا، با طراحی سفارشی هسته‌های CPU و GPU برای عملکرد بهینه و موتور عصبی یکپارچه برای وظایف هوش مصنوعی و یادگیری ماشین.

سری اسنپدراگون کوالکام (به عنوان مثال اسنپدراگون 8 نسل 3):

به طور گسترده در گوشی‌های هوشمند اندرویدی استفاده می‌شود، دارای هسته‌های CPU و GPU قدرتمند برای عملکرد عالی و پشتیبانی از ویژگی‌های ارتباطی پیشرفته مانند 5G

سری Exynos سامسونگ (به عنوان مثال، Exynos 2400):

در برخی از گوشی‌های هوشمند سامسونگ موجود است. دارای عملکرد رقابتی و بهره‌وری انرژی خوب و قابلیت‌های هوش مصنوعی یکپارچه برای افزایش تجربه کاربر.

بیشتر بخوانید: گلکسی M35 سامسونگ با پردازنده اگزینوس 1380 به بازار می‌آید!

سری Kirin هواوی (به عنوان مثال Kirin 9000):

به دلیل عملکرد و کارایی هوش مصنوعی شناخته شده است، دارای هسته‌های قدرتمند CPU و GPU و NPU یکپارچه (واحد پردازش عصبی) برای وظایف هوش مصنوعی.

بررسی رم و فضای ذخیره سازی گوشی‌های هوشمند

رم در گوشی‌های هوشمند در حقیقت نوعی حافظه فرار است که برای ذخیره سیستم عامل، برنامه‌ها و داده‌های در جریان استفاده می‌شود. وجود رم برای چندوظیفگی و سرعت کلی و پاسخگویی دستگاه حیاتی است.

انواع رایج رم در گوشی‌های هوشمند عبارتند از: LPDDR3، LPDDR4، LPDDR4X و LPDDR5

هر نسخه جدید بهبودهایی در سرعت، بهره وری انرژی و نرخ انتقال داده ارائه می‌دهد. به عنوان مثال، LPDDR5 در مقایسه با LPDDR4X، سرعت انتقال داده و مصرف انرژی کمتری دارد.

phone hardware 5

وظایف رم در گوشی چیست؟

  • ذخیره سازی برنامه‌های در حال اجرا: رم تمام برنامه‌های فعال و پس زمینه را به طور موقت در حین استفاده ذخیره می‌کند.
  • افزایش چندوظیفگی: امکان جابه‌جایی روان بین برنامه‌ها را فراهم کرده و به اجرای همزمان چندین برنامه بدون تأخیر کمک می‌کند.
  • سرعت و پاسخگویی: رم بیشتر می‌تواند به طور قابل توجهی پاسخگویی و توانایی گوشی را برای انجام همزمان وظایف پیچیده بهبود بخشد.

بررسی فضای ذخیره سازی

فضای ذخیره سازی در گوشی‌های هوشمند به حافظه غیرفراری اطلاق می‌شود که داده‌های کاربر، برنامه‌ها و سیستم عامل به طور دائم در آن ذخیره می‌شوند. برخلاف رم، حافظه ذخیره سازی اطلاعات را حتی زمانی که دستگاه خاموش است حفظ می کند.

phone hardware 6

انواع ذخیره سازی در گوشی‌های هوشمند

  • eMMC (Embedded MultiMediaCard): نوع قدیمی‌تری از فناوری ذخیره‌سازی مورد استفاده در گوشی‌های هوشمند پایین‌رده است. عملکرد مناسب و قیمت خوبی دارد اما در سرعت خواندن/نوشتن در مقایسه با فناوری‌های جدیدتر کندتر است.
  • UFS (جهت ذخیره سازی فلش جهانی): سریع‌تر از eMMC، UFS در گوشی‌های هوشمند میان رده تا سطح بالا رایج است. این نوع ذخیره سازی سرعت انتقال داده بالا و عملکرد بهبود یافته را فراهم می‌کند و به ویژه در راه اندازی برنامه و کپی فایل‌ها قابل توجه است.
  • NVMe (Non-Volatile Memory Express): NVMe که عمدتاً در گوشی‌های هوشمند پیشرفته مانند مدل‌های جدید آیفون‌ استفاده می‌شود، حتی سریع‌تر از UFS بوده و شبیه SSD‌های مورد استفاده در کامپیوترهای مدرن است و سرعت انتقال داده بسیار بالایی دارد.

نکات مهم انتخاب رم و فضای ذخیره سازی در گوشی‌های هوشمند

گوشی‌های هوشمند مدرن معمولاً بین 4 تا 12 گیگابایت رم دارند. رم بیشتر امکان چندوظیفگی بهتر را فراهم به شما داده و می‌تواند برای کاربرانی که از گوشی خود برای برنامه‌های پیشرفته‌ای مانند بازی، ویرایش ویدیو یا اجرای همزمان چندین برنامه سنگین استفاده می‌کنند، سودمند باشد.

ظرفیت ذخیره سازی: گزینه‌های ذخیره سازی معمولاً از 64 گیگابایت تا 512 گیگابایت یا حتی بیشتر متغیر است. مقدار مناسب فضای ذخیره سازی به نحوه استفاده شما از دستگاهتان بستگی دارد. ویدیو و عکس‌، بازی‌ و کتابخانه‌های برنامه‌های سنگین به فضای ذخیره‌سازی بیشتری نیاز دارند. همچنین باید در نظر داشت که آیا گوشی شما از کارت microSD پشتیبانی می‌کند تا فضای ذخیره‌سازی قابل ارتقایی فراهم کند یا نه؛ اگرچه این ویژگی در مدل‌های پیشرفته کمتر دیده می‌شود.

phone hardware 7

معرفی قطعات موبایل در قسمت صفحه نمایش

فناوری صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند این روزها به طور قابل توجهی تکامل یافته و به یکی از عوامل کلیدی در تصمیم گیری خریداران تبدیل شده است. نمایشگر نه تنها بر تجربه بصری تأثیر می‌گذارد، بلکه بر عمر باتری و زیبایی کلی دستگاه نیز تأثیرگذار است. در ادامه نگاهی دقیق به جدیدترین انواع اصلی فناوری‌های نمایشگر گوشی‌های هوشمند می‌اندازیم.

OLED

نمایشگرهای OLED از مواد آلی استفاده می‌کنند که هنگام اعمال برق، نور ساطع می‌کنند. برخلاف LCD ها، آنها نیازی به نور پس زمینه ندارند، بنابراین کارآمدتر، نازک‌تر و سبک‌تر هستند.

phone hardware 8

انواع OLED

  • AMOLED (دیود ساطع نور آلی ماتریس فعال): در این نوع هر پیکسل به صورت جداگانه کنترل می‌شود که منجر به زمان پاسخ سریعتر شده و می‌تواند با خاموش کردن کامل پیکسل‌ها، رنگ سیاه واقعی را نمایش دهد.
  • Super AMOLED: نسخه پیشرفته AMOLED که توسط سامسونگ ساخته شده است، حسگرهای لمسی را در خود نمایشگر ادغام کرده و آن را نازک‌تر و بازتابش را نسبت به نمایشگرهای AMOLED استاندارد کمتر می کند.

P-OLED و QLED

  • P-OLED (OLED پلاستیکی): از یک بستر پلاستیکی انعطاف‌پذیر به جای شیشه استفاده می‌کند که به نمایشگرهای بادوام‌تر و سبک‌تر اجازه می‌دهد تا در دستگاه‌های منحنی یا تاشو استفاده شوند.
  • QLED (Quantum Dot LED): این فناوری که بیشتر در تلویزیون‌ها دیده می‌شود، از نقاط کوانتومی برای افزایش روشنایی و محدوده رنگ استفاده می‌کند. آن را در برخی از گوشی‌های هوشمند رده بالا هم داریم.

مشخصات صفحه نمایش گوشی

علاوه بر نوع فناوری مورد استفاده، نمایشگرهای گوشی‌های هوشمند با مشخصات مهم دیگری نیز شناخته می‌شوند:

  • رزولوشن: که با پیکسل اندازه گیری می‌شود، رزولوشن‌های رایج عبارتند از Full HD (1920×1080)، Quad HD (2560×1440) و 4K (3840×2160). وضوح بالاتر به معنای تصاویر واضح‌تر است اما می‌تواند باتری بیشتری مصرف کند.
  • نسبت تصویر: گوشی‌های هوشمند جدیدتر معمولاً دارای نسبت‌های بلندتری مانند 18:9 یا 20:9 هستند که فضای بیشتری را در دستگاه اشغال می‌کند.

بیشتر بخوانید: معرفی گوشی لاوا بلیز کریو 5G با صفحه‌نمایش منحنی و دوربین 64 مگاپیکسل

phone hardware 9

  • نرخ تازه‌سازی: گوشی‌های هوشمند معمولی نرخ تازه‌سازی 60 هرتز دارند، اما مدل‌های جدیدتر ممکن است 90 هرتز، 120 هرتز یا حتی بالاتر داشته باشند که باعث می‌شود حرکات مانند پیمایش نرم‌تر شود. نرخ تازه سازی بالاتر نیز انرژی بیشتری مصرف می‌کند.
  • دقت و وسعت رنگ: به دقت صفحه نمایش در بازتولید رنگ ها و محدوده رنگ‌هایی که می‌تواند نمایش دهد اشاره دارد. این امر به ویژه برای عکاسی و فیلمبرداری بسیار مهم است.

معرفی قطعات موبایل در قسمت دوربین

حوزه فناوری دوربین گوشی‌های هوشمند به طور مداوم در حال پیشرفت است و سازندگان همواره ویژگی‌ها و نوآوری‌های جدیدی را برای بهبود تجربه عکاسی و فیلمبرداری به کاربران معرفی می‌کنند. در ادامه به برخی از جدیدترین این فناوری‌ها اشاره می‌کنیم:

  • لنزهای چندگانه دوربین

در حال حاضر بسیاری از گوشی‌های هوشمند به چند دوربین در پشت از جمله لنزهای زاویه باز، فوق عریض، تله فوتو و ماکرو مجهز هستند. این تنظیمات به کاربران این امکان را می‌دهد که عکس‌های مختلفی را بدون افت کیفیت ثبت کنند.

  • لنز زوم پریسکوپ

برخی از گوشی‌های پرچمدار دارای لنزهای زوم پریسکوپ هستند که از سیستم پیچیده‌ای از آینه برای دستیابی به سطوح بالایی از زوم اپتیکال بدون کاهش کیفیت تصویر استفاده می‌کنند. لنزهای پریسکوپ به گوشی‌های هوشمند قابلیت‌ زوم چشمگیری تا 5 یا 10 برابر یا حتی بیشتر هم می‌دهند.

phone hardware 10

  • عکاسی با هوش مصنوعی

هوش مصنوعی (AI) برای بهبود جنبه‌های مختلف عکاسی از گوشی‌های هوشمند، از جمله تشخیص صحنه، پردازش تصویر و جلوه‌های حالت پرتره استفاده می‌شود. الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند تنظیمات را بلافاصله بهینه کنند تا بهترین عکس ممکن را بر اساس صحنه ثبت کنند.

  • حالت شب

فناوری حالت شب به گوشی‌های هوشمند اجازه می‌دهد تا در شرایط نور کم، تصاویر روشن، دقیق و کم‌نویز ثبت کنند. با استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته و تکنیک‌های پردازش تصویر، حالت شب به طور قابل توجهی کیفیت عکس‌های گرفته شده در محیط‌های تاریک را بهبود می‌بخشد.

  • HDR (محدوده دینامیکی بالا)

فناوری HDR در دوربین‌ گوشی‌های هوشمند به تعادل سطح نوردهی در عکس‌های گرفته شده در شرایط نوری با کنتراست بالا کمک می‌کند. یعنی نوردهی‌های متعدد را ترکیب می‌کند تا تصویری با نوردهی خوب با جزئیات در مناطق روشن و تاریک ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: گوشی Oppo A3 Pro ؛ دوربین ۶۴ مگاپیکسلی و شارژ سریع ۶۷ وات

phone hardware 11

  • حالت حرفه‌ای

حالت Pro به کاربران امکان کنترل دستی تنظیماتی مانند ISO، سرعت شاتر، تعادل رنگ سفید و فوکوس را می‌دهد و امکان کنترل خلاقانه‌تر روی عکاسی را فراهم می‌کند. این حالت برای کاربران با تجربه عکاسی که می‌خواهند عکس‌های خود را به خوبی تنظیم کنند عالی است.

  • حالت پرتره مبتنی بر هوش مصنوعی

حالت پرتره از الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای ایجاد یک افکت عمق میدان استفاده می‌کند که پس‌زمینه (بوکه) را محو کرده و روی سوژه تمرکز می‌کند. هوش مصنوعی همچنین به تشخیص دقیق سوژه و ایجاد یک جلوه بوکه با ظاهر طبیعی کمک می‌کند.

بررسی باتری در گوشی‌های هوشمند

گوشی‌های هوشمند از انواع مختلفی از باتری برای تامین انرژی خود استفاده می‌کنند. جدیدترین انواع باتری موجود در گوشی‌های هوشمند عبارتند از:

باتری‌های لیتیوم یونی (Li-ion):

باتری‌های لیتیوم یونی رایج‌ترین نوع باتری‌های قابل شارژ مورد استفاده در گوشی‌های هوشمند هستند و چگالی انرژی بالا، طراحی سبک وزن و میزان تخلیه نسبتاً کم دارند.

باتری‌های لیتیوم یونی به دلیل عملکرد پایدار و عمر چرخه طولانی‌شان در مقایسه با سایر مواد شیمیایی شناخته شده‌اند.

باتری‌های لیتیوم پلیمری (Li-Po):

باتری‌های لیتیوم پلیمری نوعی از باتری‌های لیتیوم یونی با الکترولیت پلیمری هستند. آنها از نظر شکل و طراحی انعطاف پذیرتر بوده و نازک‌تر و سبک‌تر هستند. باتری‌های Li-Po ایمنی و پایداری حرارتی بهتری نسبت به باتری‌های Li-ion سنتی دارند.

phone hardware 12

باتری‌های حالت جامد:

این باتری‌ها یک فناوری نوظهور هستند که الکترولیت مایع را در باتری‌های معمولی با یک الکترولیت جامد جایگزین می‌کند. آنها نسبت به باتری‌های لیتیوم یون فعلی، چگالی انرژی بالاتر، سرعت شارژ سریع‌تر و ایمنی بهتر را وعده می‌دهند.

باتری‌های حالت جامد این پتانسیل را دارند که فناوری باتری گوشی‌های هوشمند را در آینده متحول کنند.

باتری‌های گرافن:

باتری‌های گرافن نیز فناوری امیدوارکننده‌ای هستند که از مواد مبتنی بر گرافن برای بهبود عملکرد باتری استفاده می‌کنند. آنها سرعت شارژ سریعتر، چگالی انرژی بالاتر و طول عمر بهتری در مقایسه با باتری‌های لیتیوم یون معمولی دارند.

باتری‌های گرافنی با ارائه راهکارهای شارژ سریع‌تر و کارآمدتر، این پتانسیل را دارند که فناوری باتری گوشی‌های هوشمند را متحول کنند.

بیشتر بخوانید: بهترین گوشی از نظر باتری

بررسی اتصالات گوشی‌های هوشمند

گوشی‌های هوشمند به انواع اجزای ارتباطی مجهز هستند تا بتوانند با دستگاه‌ها و شبکه‌های دیگر ارتباط برقرار کنند و طیف وسیعی از خدمات از تماس صوتی و پیام‌رسانی گرفته تا انتقال داده و دسترسی به اینترنت را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. بیایید به یک نمای کلی از این اتصالات نگاهی بیندازیم:

اتصال سلولی

  • GSM/CDMA: اینها سیستم‌های رادیویی اولیه هستند که برای انتقال صدا و داده از طریق شبکه‌های تلفن همراه استفاده می شوند. GSM (سیستم جهانی برای ارتباطات سیار) استاندارد در اکثر نقاط جهان است، در حالی که CDMA (دسترسی چندگانه تقسیم کد) عمدتاً در ایالات متحده و چند منطقه دیگر استفاده می‌شود.
  • LTE: معمولاً به عنوان 4G LTE شناخته می شود و سرعت انتقال داده سریعتر نسبت به فناوری‌های قدیمی 3G دارد.
  • 5G: جدیدترین فناوری شبکه سلولی که سرعت بسیار بالاتر و تأخیر کمتری نسبت به 4G دارد.

وای فای

  • استانداردهای Wi-Fi: گوشی‌های جدید معمولاً از استانداردهای Wi-Fi مختلف از جمله 802.11 a/b/g/n/ac/ax (Wi-Fi 6) پشتیبانی می‌کنند. این استانداردها از نظر سرعت، برد و باندهای فرکانسی مورد استفاده (2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز) متفاوت هستند.
  • Wi-Fi Direct: به دستگاه‌ها اجازه می‌دهد مستقیماً بدون نقطه دسترسی بی‌سیم به یکدیگر متصل شوند که برای اشتراک‌گذاری همتا به همتا و ارتباط مستقیم مفید است.

phone hardware 13

بلوتوث

ارتباط کوتاه برد بین دستگاه‌ها را فعال کرده و معمولاً برای اتصال گوشی به هدفون، اسپیکر، اتومبیل و سایر دستگاه‌های هوشمند استفاده می‌شود. گوشی‌های جدید معمولاً دارای بلوتوث 5.0 یا بالاتر هستند.

NFC

امکان برقراری ارتباط بین دستگاه‌ها در فواصل بسیار کوتاه، معمولاً چند سانتی متر را فراهم می‌کند و برای پرداخت‌های بدون تماس در Google Pay، Apple Pay، و Samsung Pay و همچنین برای جفت شدن سریع با سایر دستگاه‌های دارای NFC استفاده می‌شود.

GPS

گوشی‌های هوشمند معمولاً از GPS همراه با سایر سیستم‌های ماهواره‌ای ناوبری جهانی (GNSS) مانند GLONASS (روسیه)، BeiDou (چین) و Galileo (EU) پشتیبانی می‌کنند.

سخن آخر

در این مطلب با انواع سخت افزار گوشی‌های هوشمند آشنا شدیم و هر یک را به صورت جزئی و با ذکر ویژگی‌ها بررسی کردیم. باید خاطر نشان شویم که تمامی موارد بررسی شده در این مقاله در کنار یکدیگر به انتخاب نهایی شما برای خرید گوشی کمک می‌کنند. امیدواریم لذت برده باشید.

فروشگاه اینترنتی پلازا دیجیتال یکی از بهترین منابع برای خرید انواع گوشی موبایل از برندهای معروف دنیا به حساب می‌آید. ‌همچنین اگر به دنبال خرید یک گوشی هوشمند جدید هستید، بهترین محصولات روز دنیا را با بهترین قیمت و شرایط ویژه در پلازا دیجیتال خواهید یافت.

سوالات متداول کاربران

هدف از وجود چندین دوربین در گوشی هوشمند چیست؟

دوربین‌های چندگانه قابلیت‌های عکاسی پیشرفته‌تری مانند عکس‌های با زاویه باز، زوم بهبودیافته، عملکرد بهتر در نور کم و توانایی ثبت اطلاعات عمق برای افکت‌هایی مانند بوکه در عکس‌های پرتره را ارائه می‌دهند.

اتصال 5G چه مزایای بهتری از 4G دارد؟

5G در مقایسه با 5G سرعت انتقال داده بیشتر، تاخیر کمتر و ظرفیت افزایش یافته را ارائه می‌دهد که عملکرد بهتر برای پخش ویدیو با وضوح بالا، دانلود و آپلود و موارد مشابه را در پی دارد.

مه جبین تیموری

من یک مهندس کامپیوتر و علاقه مند به تقریباً هر چیزی در حوزه تولید محتوا هستم. به تکنولوژی، گجت های جدید و اخبار حوزه اون علاقه دارم و در موردش مطلب می نویسم. از سال 95 در این حوزه فعال هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *