تاریخ انتشار: 18 دی 1403 |
زمان مطالعه: 8 دقیقه

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که یک کامپیوتر بتواند تمامی نیازهای شما را تنها در یک دستگاه برآورده کند؟ اینجا است که کامپیوترهای آل این وان (All-in-One) وارد میدان می‌شوند. دستگاه‌هایی که به ‌جای داشتن قطعات جداگانه مانند کیس، مانیتور و لوازم جانبی، همه‌ اجزای خود را در یک بدنه‌ شیک و کوچک جای داده‌اند.

اما آل این وان چیست و چه ویژگی‌هایی آن را از سایر کامپیوترها متمایز می‌کند؟ در این مطلب شما را با دنیای این دستگاه همه‌ کاره آشنا خواهیم کرد.

کامپیوتر All-In-One چیست؟all in one 1

وقتی اغلب مردم به کامپیوتر فکر می‌کنند، معمولا تصویر یک دسکتاپ معمولی با کیس و مانیتور جداگانه به ذهنشان خطور می‌کند. اما کامپیوتر همه کاره چیست؟

یک کامپیوتر آل این وان یا همه کاره نمایشگر، پردازنده، مادربرد و سایر قطعات کامپیوتر را در یک محفظه جمع و جور ترکیب می‌کند. صفحه کلید و ماوس به صورت قطعات مستقل باقی می‌مانند.

این باعث تمایز این دستگاه‌ها از لپ تاپ می‌شود؛ لپ ‌تاپ‌ها قابل حمل هستند، در حالی که رایانه‌های همه کاره نیاز به یک میز دائمی دارند.

ویژگی‌های کلیدی سخت افزاری آل این وان کدام است؟

برخی از قطعات تولید شده برای رایانه‌های دسکتاپ معیارهای بالاتری نسبت به قطعات ساخته شده برای لپ تاپ‌ها دارند. با این حال این تفاوت برای اکثر کاربران ناچیز است.

کاربران حرفه‌ای بالا معمولا سخت افزار ساخته شده برای دسکتاپ را ترجیح می‌دهند. با این حال سخت افزار لپ تاپ برای اکثر کاربران کافی است. اکنون بیایید به بررسی قطعات سخت افزاری به کار رفته در کامپیوترهای آل این وان بپردازیم.

پردازنده

از آنجایی که اینتل یکی از تاثیرگذارترین تولیدکنندگان پردازنده‌های کامپیوتری است و اغلب آن را در کامپیوترهای آل این وان می‌بینیم، بیایید به طور خاص به سراغ پردازنده‌های اینتل برویم.

می‌توانید انتظار داشته باشید که نسل بالاتر با فناوری جدیدتر و اغلب قدرتمندتر همراه باشد. بیایید به Intel Core i7-12700K به عنوان مثال استفاده کنیم: Intel Core [برند] i7 [خط محصول] ۱۲ [نسل پردازنده] K [پسوند که به این معناست که پردازنده قابلیت اورکلاک دارد].

خطوط تولید یا نسل‌های قدیمی‌تر اغلب ارزان‌تر از خطوط جدید هستند. اگر از برنامه‌هایی مانند Adobe Creative Suite استفاده می‌کنید، بهتر است به سراغ i7 یا i9 Core بروید. کسی که از نرم افزارهای ساده‌تر استفاده می‌کند می‌تواند با خرید رایانه‌ای با Intel Core i5 در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کند.

مهمترین قسمت این دنباله پسوند است. هر پردازنده اینتل دارای یک کد حرفی است که هدف آن را طبقه بندی می‌کند. در این مثال K نشان دهنده پردازنده باز است و می‌گوید این پردازنده قابلیت اورکلاک دارد که مناسب برای کاربران حرفه‌ای است.

نامگذاری‌های C، K، S، R و T پسوندهای مرتبط با دسکتاپ هستند. دستگاه‌های کمتر قدرتمندی که برای استفاده روی لپ تاپ طراحی شده‌اند پسوندهای M، U، Y و H را دریافت می‌کنند. یک Intel Core i7-12700H عملکرد ضعیف‌تری نسبت به آنچه در بالا ذکر شد ارائه می‌کند، حتی اگر نام‌های تقریباً یکسانی داشته باشند.

کارت گرافیکall in one 2

اغلب کامپیوترهای آل این وان از گرافیک یکپارچه استفاده می‌کنند. با این حال بر خلاف رایانه‌های دسکتاپ، کامپیپترهای همه کاره به راحتی باز نمی‌شوند تا بتوات قطعات آنها را ارتقا داد. گاهی اوقات شما به هیچ وجه نمی‌توانید All-in-one ها را ارتقا دهید.

برای کارهای ساده‌ای مانند ورود اطلاعات و بررسی ایمیل یک کارت گرافیک یکپارچه کافی است. حتی ممکن است اصلا نیازی به کارت گرافیک نداشته باشید. اما اگر از خدمات استریم یا ویدئو کنفرانس با مشتریان استفاده می‌کنید، یک رایانه شخصی با کارت گرافیک مستقل در نظر بگیرید.

هارد دیسک

این روزها روی اکثر رایانه‌های آل این وان فضای ذخیره سازی SSD را می‌بینیم.

درایوهای حالت جامد (SSD) نوع جدیدی از هارد دیسک هستند که هم برای لپ ‌تاپ‌ها و هم برای کامپیوترهای رومیزی موجود است. این درایوها نسبت به هارددیسک‌های معمولی کم صداتر و بادوام‌تر هستند زیرا قطعات متحرک کمتری دارند. همچنین مزیت اصلی آنها سرعت بسیار بالاترشان است.

حافظه رم

هنگام بررسی رم DDR3، DDR4 و DDR5 بودن آن را در نظر بگیرید. DDR مخفف Dual Data Rate است. رم‌های دارای رتبه DDR4 کارآمدترین هستند و کمترین انرژی را مصرف می‌کنند. DDR5 نیز عملکرد بسیار بهتری دارد اما هنوز بسیار جدید است.

8 گیگابایت رم برای اکثر افراد کافی است. کاربران حرفه‌ای‌تر ممکن است کامپیوتری با 16 گیگابایت رم را انتخاب کنند. خبر خوب این است که رم یکی از معدود قطعاتی است که می‌توانید به راحتی آن را در اکثر رایانه‌های آل این وان تغییر دهید. اگر مطمئن نیستید با 8 گیگابایت شروع کنید و در صورت نیاز ارتقا دهید.

وضوح و اندازه نمایشگرall in one 3

رایج‌ترین گزینه‌های رزولوشن برای کامپیوترهای همه کاره 1080p Full HD (1920 x 1080) و 2130p 4K Ultra HD (3840 x 2160) است. شما می‌توانید یک ویدیوی 4K را روی صفحه نمایش فول اچ دی پخش کنید، اما کامپیوتر آن را به صورت ویدیوی 1080p نمایش می‌دهد.

اندازه صفحه نمایش بیش از هر چیز دیگری اولویت دارد. اندازه نمایشگر آل این وان معمولا بین 20 تا 32 اینچ است. مانیتورهای 20 تا 23 اینچی برای قرار گرفتن در فضاهای کوچک عالی هستند. نمایشگرهای 24 تا 28 اینچی به اندازه کافی بزرگ هستند تا اکثر نیازها را برآورده کنند. در صورت داشتن پول و فضای کافی، صفحه نمایش های 30 تا 32 اینچی از همه بهترند.

مزایای کامپیوتر آل این وان چیست؟

  1. صرفه جویی در فضا

کامپیوترهای آل این وان چندین مزیت متمایز نسبت به کامپیوترهای دسکتاپ معمولی دارند. این کامپیوترهای بدون کیس طراحی باریک‌تری دارند که فضای کلی کمتری را نسبت به پیکربندی کیس و مانیتور حجیم‌تر اشغال می‌کند.

بسیاری از دفاتر کاری به لحاظ فضا برای قرار دادن رایانه‌های خود در مضیقه هستند، اینجاست که این کامپیوترها به کمک می‌آیند. استفاده از یک کامپیوتر همه کاره می‌تواند فضای قابل توجهی را در محیط‌های کاری کوچک حفظ کند.

  1. زیبایی بصری

کامپیوترهای همه کاره اغلب با توجه به اندازه خریداری می‌شوند، بنابراین طراحی آنها معمولا از نظر رنگ و پرداخت زیباتر از بسیاری از رایانه‌های دسکتاپ معمولی است. ظاهر شیک و مینیمال کامپیوترهای همه کاره می‌تواند به زیبایی دفتر کار یا محیط خانه بیفزاید.

  1. سهولت جابه‌جاییall in one 4

یکی از جذابیت‌های یک دستگاه All-in-one این است که می‌توانید آن را با خود هر جایی ببرید. این دسکتاپ‌های کوچک‌ و سبک‌ را می‌توان بدون زحمت خاصی برداشت و به اتاق یا دفتر دیگری برد.

وزن آنها معمولا بسیار کمتر از دسکتاپ‌های معمولی است و آنهایی که صفحه‌ نمایش لمسی دارند، حتی نیازی به همراه داشتن ماوس یا صفحه‌ کلید ندارند. برای دفاتر یا خانواده‌هایی که اشتراکی از رایانه خود استفاده می‌کنند یا برای مواقعی که نیاز به ارائه دارید، دسکتاپ همه کاره کارایی بالایی دارد.

  1. صرفه جویی در انرژی، هزینه تعمیر و نگهداری

بسیاری از دردسرهایی که دسکتاپ‌های معمولی ایجاد می‌کنند را می‌توان با تغییر به یک کامپیوتر همه کاره برطرف کرد. کیس‌های بزرگ، بلند و پرمصرف صدا و گرمای ناخواسته‌ای را در یک محیط کوچک ایجاد می‌کنند. اما کامپیوترهای آل این وان با مصرف انرژی کارآمد چنین مشکلاتی ایجاد نمی‌کنند؛ آنها صدایی ندارند و گرما هم تولید نمی‌کنند.

تمیز کردن دستگاه آل این وان نیز آسان‌تر است، زیرا این دستگاه دقیقا روی میز قرار می‌گیرد و به راحتی در دسترس تمیز کردن است.

کامپیوتر آل این وان بخرم یا نه؟

پاسخ این سؤال به نیازهای شما بستگی دارد. اگر به دنبال سیستمی با طراحی جذاب، ابعاد کم و امکانات چندمنظوره هستید کامپیوتر آل این وان می‌تواند انتخابی عالی باشد. اما اگر قصد ارتقاء مداوم قطعات سخت‌ افزاری را دارید، کامپیوترهای دسکتاپ معمولی گزینه بهتری هستند.

سخن آخر

در این مطلب با کامپیوترهای آل این وان آشنا شدیم. همچنین ویژگی‌های کلیدی سخت افزاری آنها و مزایایشان را بررسی کردیم. امیدواریم این مطلب به تمامی سوالات شما پیرامون آل این وان پاسخ داده باشد.

سوالات متداول کاربران

کامپیوتر بدون کیس چیست؟

کامپیوتر بدون کیس که اغلب مترادف با آل این وان است، به دستگاهی اشاره دارد که فاقد کیس جداگانه است و تمامی قطعات کامپیوتر در پشت یا داخل نمایشگر قرار گرفته‌اند.

آیا آل این وان برای بازی مناسب است؟

برخی مدل‌های پیشرفته با کارت گرافیک قدرتمند برای بازی مناسب هستند.

بهترین برندهای کامپیوتر آل این وان کدامند؟

iMac اپل، Inspiron All-in-One دل، Pavilion All-in-One اچ پی و ایسوس.

مه جبین تیموری

من یک مهندس کامپیوتر و علاقه مند به تقریباً هر چیزی در حوزه تولید محتوا هستم. به تکنولوژی، گجت های جدید و اخبار حوزه اون علاقه دارم و در موردش مطلب می نویسم. از سال 95 در این حوزه فعال هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *