اگر به دنبال یک بازی جذاب و سرگرمکننده برای نصب روی گوشی خود باشید و بهسادگی به اپ استور یا پلی استور مراجعه کنید، با صدها عنوان بازی مواجه میشوید. متاسفانه تمام این بازیها کیفیت یکسانی ندارند و فقط تعداد اندکی از آنها ممکن است با انتظارات شما همخوانی داشته باشند. اگر از جستجو بین بازیهای موجود در مارکتهای آنلاین عمومی خسته و دلسرد شدهاید و به دنبال راهی برای محدود کردن گزینههای پیشنهادی به عناوین بازی باکیفیت و هیجانانگیز هستید، در این مقاله از پلازادیجیتال برای آشنایی با نحوه پیدا کردن بهترین بازی های گوشی با ما همراه باشید.
برای خرید گوشی به پلازا دیجیتال مراجعه کنید.
دانلود از مارکتهای رسمی بازی
همانطور که در جریان هستید اپها و بازیهای جدید موبایل با توجه به سیستم عاملی که برای آن طراحی میشوند، در یکی از دو مارکت رسمی و عمده موبایل، یعنی اپ استور (App Store) و گوگل پلی (Google Play) منتشر شده و در دسترس کاربران قرار میگیرند.
اگر در این مارکتها بهسادگی وارد بخش بازی شوید و از طریق سبکها و عناوین جدید منتشر شده بخواهید یک بازی جذاب انتخاب کنید، به احتمال زیاد نتیجه چندان رضایتبخشی نخواهید گرفت.
خبر خوب اینکه هر دو مارکت بازی رسمی موبایل گزینهای به نام «انتخاب دبیران» یا Editors Choice دارند که فقط بهترین بازی ها و اپهای موبایل از نظر کارشناسان را پوشش میدهند.
با مراجعه به این بخش حداقل میتوانید اطمینان داشته باشید که بازیهایی که بررسی و انتخاب میکنید سطح کیفی رضایتبخش یا حداقل قابل قبولی دارند.
در اینجا توجه به این نکته بد نیست که ظاهرا شرایط اپ استور برای فهرست کردن بازیها در بخش ادیتورز چویس سادهتر از گوگل پلی است و توسعهدهندگان با پرداخت هزینه بیشتر میتوانند بازی خود را وارد این بخش کنند.
بد نیست نگاهی داشته باشید به لیست بهترین بازی های قدیمی
دریافت اشتراک اپل آرکاد یا گوگل پلی پس
یکی از سادهترین روشهای محدود کردن مارکتهای بازی رسمی اندروید و آیفون، خرید اکانت و اشتراک اختصاصی آنها است که به پرداخت یک هزینه ماهانه احتیاج دارد.
خدمات اپل آرکاد و گوگل پلی پس به نحوی طراحی شده که فقط بهترین بازی های موبایل و اپها را در دسترس کاربران عضو قرار میدهند.
اگر کاربر آیفون و iOS هستید، با دریافت اشتراک اپل آرکاد میتوانید جدیدترین عناوین بازی که از نظر کیفیت و کارایی گلچین شدهاند را در بخش بازیهای جدید پیدا کنید.
هنگامی که نسخه سازگار با iOS بسیاری از بازیهای مطرح و پرفروش پلتفرمهای دیگر معرفی میشود، مستقیما در این بخش به کاربران معرفی میشود.
اشتراک گوگل پلی پس هم به همین ترتیب به کاربران امکان پیدا کردن سریع و بدون دردسر جدیدترین اپها و بازیهای اندرویدی را میدهد.
بهاینترتیب با پرداخت حق اشتراک ماهانه یکی از این دو سرویس که با گوشی شما سازگار است، میتوانید از اتلاف وقت جهت پیدا کردن بهترین بازی های موبایل جلوگیری کنید و دایره انتخاب خود را فقط به بهترین عناوین بازی محدود کنید.
نصب مارکتهای ثالث
یکی دیگر از راهکارهایی که بسیاری از کاربران برای پیدا کردن بهترین بازی های گوشی از آن استفاده میکنند، نصب مارکتهای بازی و اپ غیررسمی و داخلی است.
برای مثال کاربران اندروید در حال حاضر از طریق پلتفرم «بازار» میتوانند تعداد قابل توجهی از بازیهای ایرانی و خارجی را نصب کنند.
کاربران آیفون و اپل هم به مارکتهای ثالث از جمله «سیب ایرانی» دسترسی دارند و از طریق آن میتوانند مستقیما بازیهای مورد علاقه خود را انتخاب و نصب کنند.
در حال حاضر در فهرست بازیهای پلتفرم بازار بیشتر عناوین ایرانی و بهخصوص بازیهای سبک کلمات و کوییز به چشم میخورند که از محبوبیت قابل توجهی هم بین کاربران ایرانی برخوردار هستند.
فهرست بازیهای مارکت سیب ایرانی به نظر میرسد تنوع محتوایی بیشتری داشته باشد و شامل انواع بازیهای اصلی و نسخههای هک شده و ارزانقیمت آنها میشود.
از آنجا که پیدا کردن بهترین بازی های گوشی در این پلتفرمها کار نسبتا دشواری است، توصیه میشود بعد از پیدا کردن یک عنوان بازی جذاب، برای دانلود و نصب آنها به مارکتهای ثالث مراجعه نمایید.
مارکت اختصاصی برند گوشی خود را جستجو کنید
علاوه بر استورهای رسمی و غیررسمی که میزبان بهترین بازی ها و اپهای موبایل هستند، بسیاری از برندهای گوشی و تکنولوژی هم مارکتهای اختصاصی ایجاد کرده و در اختیار کاربران خود قرار دادهاند.
بعضی از فروشگاهها و اپ/گیم استورهای مطرح جهانی که به عنوان جایگزین اپ استور و گوگل پلی فعالیت میکنند را در ادامه این مقاله از پلازادیجیتال مرور میکنید.
آمازون اپاستور
این مارکت روی دستگاههای برند آمازون مثل گوشیهای فایرفون (Fire Phone) و کیندل فایر (Kindle Fire) به عنوان جایگزین گوگل پلی نصب شده است. بعضی از اپها و بازیهای این مارکت کاملا اختصاصی هستند و فقط در این مارکت در دسترس کاربران قرار دارند.
سامسونگ گلکسی اپ
گوشیهای گلکسی سامسونگ از محبوبیت خارقالعادهای بین خریداران برخوردار هستند و بعضی از مدلهای جدید آنها، امکانات منحصر به فردی در دسترس کاربران قرار میدهند.
مارکت سامسونگ گلکسی اپز (Samsung Galaxy Apps) از تنوع اپ و بازی بسیاری کمتری نسبت به گوگل پلی و اپ استور برخوردار است.
اما همین موضوع باعث میشود دامنه انتخاب کاربران تنها به بهترین بازی های موبایل محدود بماند که روی گوشیهای سامسونگ به خوبی اجرا میشوند.
با این حساب اگر میخواهید برای گوشی یا تبلت سامسونگ خود یکی از بهترین بازی های گوشی را نصب کنید و از سرگرم شدن با آن لذت ببرید، این کار را میتوانید در مارکت سامسونگ گلکسی اپز راحتتر از گوگل پلی انجام دهید.
مارکت الجی اسمارتورلد
اگر گوشی هوشمند الجی خریداری کردهاید و به دنبال پیدا کردن اپها و بازیهای بومی یا بهینه شده برای آن هستید، مراجعه به مارکت الجی اسمارتورلد (LG SmartWorld) میتواند راهگشا باشد.
تعداد گزینهها و امکاناتی که در این مارکت در دسترس کاربران قرار میگیرد به شدت محدود است و فقط شامل چند عنوان بازی و اپ کاربردی به علاوه گزینههای سیستمی گوشی میشود.
اما به هر حال بازیهایی که در این مارکت پیدا میکنید کاملا با گوشی شما سازگار هستند و شامل بعضی از محبوبترین عناوین بازی موبایل میشوند.
هواوی اپ استور
اگر گوشی هواوی داشته باشید و برای ورود به گوگل پلی با مشکل مواجه باشید، با مراجعه به هواوی اپ استور میتوانید مشکل دسترسی به اپها و بازیهای موبایل را برطرف کنید.
احتمالا تنها مانع کاربران ایرانی برای لذت بردن تمام و کمال از بهترین بازی های موبایل هواوی اپ استور، نحوه فهرست و معرفی کردن آنها باشد که به زبان چینی انجام میشود.
البته از آنجا که در این مارکت اکثر بازیها و اپها در نسخههای اصلی و چینی آنها طبقهبندی و عرضه میشوند، کاربران علاقمند با کمی جستجو در آن میتوانند گزینه مورد نظر خود را پیدا و نصب کنند.
مارکت سونی اپز
یکی دیگر از برندهای تکنولوژی و سرگرمی که یک مارکت اختصاصی و بومی در دسترس کاربران قرار داده است، برند سونی است.
پلتفرم سونی اپز (Sony Apps) با تمرکز روی محتوای سرگرمی و بازی توسعه یافته و یکی از کاملترین مجموعههای بازی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
بسیاری از عناوین بازی پرطرفدار محبوب پلی استیشن که برای موبایل بهینهسازی شدهاند در این مارکت در دسترس کاربران قرار دارند.
با این حساب اگر گوشی یا تبلت سونی دارید و میخواهید یکی از بهترین بازی های موبایل را روی آن تجربه کنید، کافی است به سونی اپز در گوشی خود مراجعه کنید.
مارکت اپتویید
بسیاری از کاربران اندروید برای دانلود بازی و اپ به جای گوگل پلی استور، به مارکت اپتویید (Aptoide) مراجعه میکنند. این فروشگاه برخلاف گوگل پلی از طراحی ساده و خلاقانهای برخوردار است و فقط عناوین باکیفیت یا برتر اندرویدی را پوشش میدهد.
پیدا کردن بهترین بازی های گوشی در اپتویید به نسبت سادهتر از مارکتهای دیگر است. طراحی ناوبری و بخشهای مختلف این مارکت به شدت ساده است و کاربران با کمترین آشنایی با تکنولوژی به راحتی میتوانند گزینههای مورد نظر خود را در آن انتخاب کنند.
مارکت اف-دروید
یکی دیگر از مارکتهای اپ و بازی که احتمالا موقع جستجوی اپ و بازی به آن برخورده باشید، مارکت اف-دروید (F-Droid) است.
ویژگی متمایز این مارکت در این است که فقط از بازیها و اپهای رایگان و اپنسورس پشتیبانی میکند. این ویژگی جلوی فریب خوردن کاربران با بازیهای مدل فریمیوم را میگیرد که در ابتدا ظاهرا رایگان هستند، اما برای دسترسی به امکانات کلیدی بازی به پرداخت هزینه احتیاج دارند.
با این حساب اگر به دنبال بهترین بازی های موبایل رایگان با امنیت بالا هستید، برای پیدا کردن آنها کافی است در مارکت اف-دروید جستجو کنید.
مارکت itch.io
احتمالا بین تمام مارکتهای اپ و بازی که در این مقاله مرور میکنید، مارکت itch.io از همه خاصتر باشد. این مارکت به صورت اختصاصی برای به اشتراک گذاشتن بازیهای ویدیویی مستقل طراحی شده و از سال 2013 شروع به کار کرده است.
این مارکت در مدت فقط 10 سال توانسته پذیرای بیشتر از 700000 بازی و محتوای مرتبط با بازی باشد.
با اینکه تمرکز itch.io روی بازیهای مستقل است، بسیاری از بازیهای محبوب و پرطرفدار معمولا پیش از انتشار رسمی در این مارکت در دسترس کاربران علاقمند قرار میگیرند.
با این حساب اگر به دنبال یک مارکت اختصاصی بازی هستید که کمیابترین بازیها را بتوانید در آن پیدا کنید، به وبسایت و مارکت itch.io مراجعه کنید.
مارکت تپتپ
یکی دیگر از مارکتهای اختصاصی بازی که برای پیدا کردن بهترین بازی های گوشی حسابی کاربرد دارد، مارکت تپتپ است. این مارکت توسط شرکت ایکسدی (XD Inc) در سال 2016 توسعه یافته و در دسترس علاقمندان قرار گرفته است. این شرکت پیش از آن با شبکه دانلود همتا به همتای وریسیدی (VeryCD) شناخته میشد که ساختاری مشابه شبکههای اشتراک فایل تورنت داشت.
کاربران مارکت تپتپ از امکان به اشتراک گذاشتن بازی و محتوای بازی با کاربران دیگر برخوردار هستند. این ویژگی به آنها امکان میدهد به نسخه کامل بسیاری از بازیهای پولی و دارای حق اشتراک به صورت رایگان دسترسی داشته باشند.
پلتفرم تپتپ در سال 2018 برای مدتی به خاطر نقض حقوق مالکیت بازیها در کشور چین مسدود شد اما با برطرف شدن مشکل، فعالیت آن از سر گرفته شد.
با این حساب اگر به دنبال یک شبکه اجتماعی و پلتفرم دانلود بازی بدون هر نوع محدودیت هستید، مارکت تپتپ شانس زیادی برای جلب رضایت شما دارد.
مراجعه به سایتهای نقد و ارزیابی بازی
مراجعه به سایتهای بررسی و ارزیابی بازی یکی از مطمئنترین روشهای پیدا کردن بهترین بازی های موبایل به شمار میرود.
در حال حاضر تعداد قابل توجهی از سایتهای داخلی و خارجی در زمینه معرفی محصولات تکنولوژی از جمله بازی و اپهای موبایل فعالیت میکنند.
با مطالعه مقالات بررسی بازی های موبایل تا حد زیادی میتوانید پیش از دانلود بازی، با محتوا و مشخصات فنی آن آشنا شوید و تشخیص دهید چقدر بازی میتواند خواستههای شما را برآورده سازد.
بعضی از سایتهای معتبر ارزیابی بازی مثل متاکریتیک (Metacritic) یک امتیاز کلی از 0 تا 100 برای هر بازی ارائه میدهند. این امتیاز در متاکریتیک بهعنوان معدل یا میانگین امتیازاتی که منتقدان مختلف به یک بازی دادهاند معرفی میشود.
اگر از آن دسته افراد هستید که به مدلهای ارزیابی و نقد آماری خیلی هم اعتماد ندارید، با مراجعه به سایتهای تخصصی بررسی بازی بهتر میتوانید بازی مورد علاقه خود را ارزیابی و انتخاب کنید.
بعضی از سایتهای مطرح و پرطرفدار ارزیابی و نقد بازی را در ادامه مشاهده میکنید:
- تاپ آرکاد (Touch Arcade): یکی از معتبرترین سایتها و شبکههای اجتماعی مرتبط با بازی است که برای آگاهی از جدیدترین اخبار بهترین بازی های موبایل میتوانید به آن مراجعه کنید.
- دروید گیمرز (Droid Gamers): سایت دروید گیمرز احتمالا معتبرترین منبع برای بررسی و ارزیابی بازیهای اندرویدی باشد که از سال 2009 شروع به کار کرده و ماهانه حداقل 400000 بازدیدکننده جدید جذب میکند.
- پاکت گیمز بیز (Pocket Games.Biz): اگر در زمینه توسعه بازی فعالیت داشته باشید یا گیمر حرفهای باشید، یکی از منابع اصلی محتوای خبری و تحلیلی که میتوانید به آن مراجعه کنید سایت پاکت گیمز بیز است. نویسندگان این سایت که همگی از کارشناسان صاحبنظر در زمینه بازی به شمار میروند، در بررسی بازیها کاملا جامع عمل کرده و تمام جنبههای بازی را پوشش میدهند.
- گیمزیبو (Gamezebo): یکی دیگر از سایتهای تحلیل بازی موبایل است که بیشتر روی بازیهای تجاری با کاربران انبوه تمرکز دارد و جدیدترین اخبار و تحلیلهای این حوزه را منتشر میکند.
- پاکت تاکتیکز (Pocket Tactics): یکی از جامعترین سایتهای بازی است که در سال 2012 افتتاح شده و بهترین بازی های موبایل و کنسولهای دستی مثل نینتندو سوییچ را پوشش میدهد.
سوالات متداول درباره یافتن بهترین بازی های موبایل
چگونه میتوانم بهترین بازیهای موبایلی را پیدا کنم؟
برای پیدا کردن بهترین بازیهای موبایلی، میتوانید به فروشگاههای اپلیکیشن مانند App Store برای iOS و Google Play Store برای Android مراجعه کنید. این فروشگاهها دارای بخشهایی مانند “Editor’s Choice”، “Top Charts”، و “Trending Games” هستند که به شما کمک میکنند بازیهای محبوب و باکیفیت را پیدا کنید. همچنین، بررسی نظرات و امتیازات کاربران نیز میتواند راهنمای خوبی باشد.
آیا بازیهای رایگان کیفیت کمتری نسبت به بازیهای پولی دارند؟
خیر، بسیاری از بازیهای رایگان کیفیت بالایی دارند و تجربهای مشابه با بازیهای پولی ارائه میدهند. عناوینی مانند Call of Duty: Mobile، PUBG Mobile، و Genshin Impact مثالهایی از بازیهای رایگان با کیفیت بالا هستند. با این حال، برخی از بازیهای رایگان ممکن است شامل تبلیغات یا خریدهای درونبرنامهای باشند که ممکن است بر تجربه شما تأثیر بگذارد.
آیا شبکههای اجتماعی میتوانند در پیدا کردن بازیهای خوب کمک کنند؟
بله، شبکههای اجتماعی مانند Reddit، Twitter، و YouTube منابع خوبی برای پیدا کردن بازیهای موبایلی هستند. در این شبکهها میتوانید انجمنها و گروههای مرتبط با بازیها را دنبال کنید و از توصیهها، نقدها، و بحثهای کاربران دیگر بهرهمند شوید. همچنین، بسیاری از توسعهدهندگان بازی نیز جدیدترین محصولات خود را از طریق این پلتفرمها معرفی میکنند
جمعبندی
در این مقاله از پلازادیجیتال با روش های مختلف پیدا کردن بهترین بازی های موبایل برای گوشیهای اندرویدی و آیفون آشنا شدید.
همانطور که مشاهده کردید مارکتهای رسمی اپ استور و گوگل پلی با وجود کامل بودن، حاوی تعداد قابل توجهی بازیهای ضعیف هستند که معمولا بلافاصله بعد از نصب مجبور میشوید آنها را حذف کنید.
دریافت اشتراک اپل آرکاد یا گوگل پلی پس به کاربران امکان میدهد فقط به محتوای ممتاز و مورد تائید دسترسی داشته باشند. برای دریافت هر کدام از این اشتراکها به پرداخت حق عضویت نیاز است که با خرید گیفت کارت اپل یا گوگل پلی امکانپذیر میباشد.
علاوه بر مارکتهای رسمی، تعداد قابل توجهی مارکت و سایت اشتراک و دانلود بازی وجود دارد که اکثر آنها به صورت رایگان در دسترس کاربران قرار دارند.
اگر به مطالب دنیای تکنولوژی علاقمند هستید همواره با مراجعه به مجله اینترنتی پلازادیجیتال میتوانید در جریان جدیدترین اخبار و رویدادهای تکنولوژی قرار بگیرید.