تاریخ انتشار: 17 آذر 1398 |
زمان مطالعه: 9 دقیقه

زمانی که اقدام به خرید لپ تاپ می‌کنید، قطعاً صفحه نمایش و مشخصات آن، یکی از مهمترین ملاک‌های انتخاب شما خواهد بود. برای افرادی که کار‌های خیلی خاصی با لپ تاپ انجام نمی‌دهند، شاید تفاوت میان پردازنده Core i۵ و Core i۷ اهمیتی نداشته باشد. اما نمایشگر برای همه افراد و اقشار مهم خواهد بود. البته بسیاری از افراد در ابتدا اهمیت زیادی به صفحه نمایش نمی‌دهند، اما بعد از خرید متوجه اشتباه خود می‌شوند. نمایشگر تمام نتایج را به شما نشان خواهد داد و عملاً کسی تا به الان نتوانسته بدون صفحه نمایش با یک کامپیوتر کار کند. بنابراین باید در هنگام خرید لپ تاپ، به صفحه نمایش هم دقت کنید و با توجه به استفاده‌ای که از لپ تاپ خود می‌کنید، صفحه نمایش مناسبی را انتخاب کنید. در این مقاله سعی شده که ویژگی های انواع صفحه نمایش در لپتاپ به صورت ساده و قابل فهم بیان کنیم تا شما را در انتخاب بهترین صفحه نمایش لپ تاپ کمک کنیم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.

فاکتورهای بهترین صفحه نمایش لپ تاپ

هنگام خرید لپ تاپ سعی کنید بهترین صفحه نمایش لپ تاپی را که برایتان ممکن است انتخاب کنید. پنج فاکتوری که باید هنگام خرید لپ تاپ و بررسی بهترین صفحه نمایش لپ تاپ در نظر داشته باشید را لیست کردیم.

1. وضوح تصویر یا Resolution صفحه نمایش لپ تاپ

به مقدار تفکیک پذیری پیکسل ها در واحد مساحت، وضوح تصویر یا Resolution میگویند. اغلب لپ تاپ‌ها با رزولوشن نسبتاً کمی عرضه می‌شوند. نمایشگر‌هایی با رزولوشن ۷۶۸ × ۱۳۶۶ جزییات کمتری نسبت به پنل‌های ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل نمایش می‌دهند. در واقع یک صفحه نمایش با رزولوشن ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ (که ۱۰۸۰ نیز به آن گقته می‌شود)، ۱۰ خط متن بیشتر در یک صفحه وب یا یک سند ورد یا هر چیز دیگر می‌تواند نمایش دهد. همچنین تصاویر و ویدیو ها در رزولوشن 1080 بدلیل کوچک تر بودن نقطه ها، خیلی واضح تر و بدون پیکسلی شدن نمایش داده می شوند.

ارتباط بین تعداد پیکسل ها و کیفیت صفحه نمایش

هر پنل نمایشگر از مجموعه‌ای از نقاط به نام پیکسل تشکیل شده است. هر چه تعداد پیکسل‌ها بیشتر باشد، به این معناست که جزییات بیشتر در نمایش نشان داده خواهد شد. نمایشگر‌ها از یک طول و یک عرض برخوردارند. در این طول و عرض تعداد زیادی از پیکسل قرار گرفته که با در کنار هم قرار گرفتن این پیکسل‌ها و روشن و خاموش شدن آن‌ها تصاویر با رنگ‌های مختلف بوجود می‌آید. هر چه تعداد بیشتری از پیکسل‌ها وجود داشته باشد. کیفیت و وضوح بیشتری به دست می‌آید.

با مشاهده تصویر زیر به خوبی مفهوم Pixel را درک خواهید کرد :

رزولوشن صفحه نمایش

 

اگر واقعا قصد خرید سیستمی با بهترین صفحه نمایش لپ تاپ را دارید، باید به این نکته نیز توجه کنید:

نمایشگرهایی با رزولوشن بالاتر از 1080 نیز وجود دارد، بعضی از لپ تاپ ها با پنل های 1440 × 2560، 1800 × 3200 و 2160 × 3840 (که به آن 4k گفته میشود) عرضه می شوند که از وضوح و کیفیت بسیار بالاتری برخوردارند. اما باید به این نکته نیز توجه کنید که علاوه بر قیمت بالا، از برق بیشتری استفاده میکنند که باعث می شود باتری لپ تاپ سریع تر تخلیه شود.

زمانی که جدول مشخصات لپ تاپ های مختلف را مشاهده می کنید. ممکن است به نمایشگر هایی با رزولوشن یکسان اما با نام متفاوت بر خورد کرده باشید. برای مثال یک صفحه نمایش با رزولوشن 1440 × 2560 ممکن است با نام های WQHD و 2K نوشته شده باشد.

2. انواع صفحه نمایش لپ تاپ لمسی و غیر لمسی

اگر قصد خرید یک لپ تاپ لمسی را دارید، بهتر است مدل‌های تبدیل‌پذیر(تبلت شونده) بخرید. این لپ تاپ‌ها از نظر قدرت و کارکرد، هم پای لپ تاپ‌های معمولی هستند. اما اگر نیازی نمی‌بینید که لپ تاپ لمسی بخرید، پیشنهاد ما این است که از خرید این نوع لپ تاپ‌ها صرف نظر کنید. شاید در نگاه اول، این دستگاه شگفت‌انگیز و اصطلاحاً لاکچری بنظر بیاید، اما کار کردن با آن‌ها به صورت لمسی، بیش از چند ساعت خسته‌کننده است. جدا از این مورد، لمسی بودن نیاز به مصرف برق و تأمین انرژی بیشتری هم دارد.

مزایای صفحه نمایش لمسی

۱. لمسی بودن

۲. امکان انجام بازی‌های خاص که نیاز به لمس دارند

۳. استفاده از قلم‌های لمسی

معایب صفحه نمایش لمسی

۱. مصرف برق: اکثر لپ تاپ‌های لمسی مصرف برق زیادی دارند، در لپ تاپ‌های مشابه، شارژ باتری این نوع لپ تاپ‌ها سریع‌تر به اتمام می‌رسد.

۲. افزایش هزینه: قیمت این نوع صفحه نمایش‌ها باعث افزایش قیمت لپ تاپ‌های لمسی شده است.

۳. براق بودن: اکثر صفحه نمایش‌های لمسی از نوع براق هستند، در مورد صفحه نمایش براق در ادامه همین مقاله بیشتر صحبت خواهیم کرد.

بنابراین اگر واقعاً نمی‌خواهید یک صفحه نمایش تاچ داشته باشید، می‌توانید در هزینه خود صرفه‌جویی کنید.

مزایای صفحه نمایش غیر لمسی

  1. عمرباتری صفحه نمایش های غیر لمسی بیشتر است.
  2. فاصله بیشتر مانیتور از چشم نسبت به صفحات لمسی.

معایب صفحه نمایش غیر لمسی

صفحه نمایش غیر لمسی معایبی ندارند. اما بهتر است همراه با تکنولوژی به روز باشیم.

3. انواع صفحه نمایش در لپتاپ از لحاظ اندازه

همانطور که می‌دانید ملاک‌های محتلفی برای انتخاب یک لپ تاپ وجود دارد و هر کس ملاک‌های خاص خود را برای خرید لپ تاپ دارد. لپ تاپ‌ها در ابعاد مختلفی تولید می‌شوند. وقتی ملاک انتخاب یکی از این فاکتور‌ها اندازه صفحه نمایش باشد. اندازه کوچک نمایشگر، تسهیل در جابجایی، انعطاف‌پذیری بالا و قیمت کمتر را به همراه خواهد داشت. صفحه نمایش بزرگ‌تر در طرف مقابل یعنی تجربه نمایش واضح و جذاب و اندازه بزرگ قدرت و نیاز به فضای بیشتر و سنگین‌تر را دارد.

لپ تاپ های بین 11 تا 12 اینچ

اگر به دنبال یک لپ تاپ سبک وزن بین ۱ الی ۱. ۵ کیلوگرم هستید، این سایز تصویر می‌تواند بهترین انتخاب شما باشد. این اندازه معمولاً خیلی باریک و ترجیحا برای افرادی که زیاد مسافرت ‌می‌روند و بصورت روزمره از لپ تاپ خود استفاده می‌کنند، طراحی شده است. البته باید این نکته را خاطرنشان کنیم که این نوع لپ تاپ‌ها قدرت پردازش بالایی ندارند و برای افرادی که برنامه‌های سنگین نظیر طراحی‌های گرافیکی و یا بازی‌های گرافیکی را اجرا می‌کنند، گزینه مناسبی نخواهد بود.

لپ تاپ های بین 13 تا 15 اینچ

اگر به دنبال یک لپ تاپ با وزن نسبتاً مناسب و قابلیت‌های فراوان می‌گردید، این گروه می‌تواند انتخابی مناسب باشد. این لپ تاپ‌ها اغلب حدود ۱. ۵ تا ۲ کیلوگرم وزن دارند و حمل کردن آن‌ها راحت است. همچنین از قدرت پردازش مناسبی برخوردار هستند؛ برای مثال لپ تاپ Zenbook UX۴۳۳FN یکی از دستگاه‌هایی است که با صفحه نمایش ۱۴ اینچی و وزن تنها ۱. ۰۹۰ کیلوگرم، بسیار قدرتمند بوده و از کانفیگ بالایی نیز برخوردار است. همچنین لازم به ذکر است، این مورد اغلب در موارد شخصی و مالتی مدیا قرار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لپ تاپ های 15 اینچ و بیشتر

امروزه این لپ تاپ‌ها با این اندازه از صفحه نمایش، پر استفاده‌ترین لپ تاپ‌های مورد استفاده در بین مردم هستند. وزن این گروه حدود ۱. ۸ الی ۲. ۵ کیلوگرم است و اغلب دارای درایو DVD هستند. این رده برای افرادی که نیاز دارند در طول روز با لپ تاپ کار کنند و کار‌های سنگین انجام دهند، مناسب است؛ به عبارت دیگر این گروه برای حرفه‌ای‌ها ساخته شده است.

4. فرق صفحه نمایش های لپ تاپ مات یا براق

در انواع نمایشگر برای لپ تاپ، دو نوع مات و براق وجود دارد. این دو گروه هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند؛ بنابراین نمی‌توان گفت که کدام یک از دیگری بهتر است. از اسم هر دو نیز می‌توان تفاوت‌های بین این دو را فهمید.

صفحه نمایش مات (Matte)

شاید در ابتدا اولین چیزی که با شنیدن کلمه مات به فکرتان برسد، کدر و بی‌کیفیت بودن است، اما اینطور نیست! در واقع این نوع صفحه نمایش که در بسیاری از لپ تاپ‌ها و‌مانیتور‌های مختلف استفاده شده، بر روی صفحه لایه‌ای وجود دارد که نور بازتاب شده را منعکس نکند. همانطور که مشخص است، این قابلیت بسیار خوبی است. این نوع صفحه‌ها برای کسانی که به مشاهده فیلم و یا خواندن متنها در طول روز می‌پردازند، بسیار مناسب است. عیبی که این نوع نمایشگر‌ها دارند این است که به مقدار کمی کیفیت نمایش در آن‌ها کمتر از نوع براق است.

صفحه نمایش مات و براقصفحه نمایش براق (Glossy)

صفحه نمایش براق رنگ‌های زنده و کنتراست دارد و رنگ‌های سیاه را عمیق‌تر نشان می‌دهند. با این حال، نور درخشان بر روی صفحه نمایش می‌تواند بازتاب‌های قابل توجهی داشته باشد که تابیدن نور خورشید، بدترین حالت ممکن برای اینگونه صفحه نمایش‌ها می‌باشد.

5. تفاوت صفحه نمایش لپ تاپ از لحاظ زاویه دید

زاویه دید مناسب لپتاپ را نمی‌توان از روی مارک و برند لپ تاپ تشخیص داد و باید با توجه به نوع پنل صفحه نمایش این مورد را بررسی کرد. لپ تاپ‌هایی که در خود پنل TN دارند، ارزان قیمت‌تر بوده و به نسبت زاویه دید محدودتری دارند. اما در مقابل لپ تاپ‌هایی که پنل‌های IPS دارند، در کنار اینکه گرانترند، زاویه دید بسیار گسترده‌تری دارند و تصاویر و رنگ‌ها را نیز واضح‌تر، گرم‌تر و زنده‌تر به نمایش می‌گذارند.

سخن پایانی

همانطور که در مطالب بالا گفتیم هنگام خرید لپ تاپ صفحه نمایشی را در نظر بگیرید که حداقل پیکسل داشته باشد. اینکه با توجه به مطالبی که گفتیم آیا صفحه لمسی را ترجیح می‌دهید یا غیر لمسی، همچنین از اندازه صفحه نمایش غافل نشوید. زیرا یکی از مهمترین فاکتور‌های بهترین صفحه نمایش لپ تاپ اندازه است لب تابی که صفحه نمایش آن زاویه دید مناسبی داشته باشد، از لحاظ قیمت گران‌تر است اما دید واضح‌تری دارد و رنگ‌ها تصاویر واضح‌تر به نمایش می‌گذارد.

پلازا دیجیتال

پلازا دیجیتال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *