تاریخ انتشار: 24 آذر 1400 |
زمان مطالعه: 9 دقیقه

Qi چیست؟

فناوری شارژ وایرلس به شما این امکان را می دهد که در زمانی بسیار کوتاه تر از حالت معمول و بدون استفاده از کابل، گوشی موبایل و یا هر وسیله دارای این قابلیت را شارژ کنید.  از جمله مزایای اصلی شارژ وایرلس، سرعت بالاتر و سادگی شارژ توسط آن است، چرا که نیاز نیست هر بار کابل شارژ را به گوشی خود متصل و پس از انجام شارژ آن را قطع کنید. برای شارژ توسط این فناوری، کافی است دستگاه خود را روی شارژر وایرلس قرار دهید. به همین سادگی!

استانداردهای بسیاری برای شارژرهای وایرلس در نظر گرفته شده است. محبوب ترین آنها Qi نام دارد که به صورت “چی” تلفظ می شود و توسط بسیاری از شرکت ها پشتیبانی می شود. اپل در آخرین مدل آیفون خود این تکنولوژی را لحاظ کرده و شرکت سامسونگ سال هاست که از این تکنولوژی استفاده می کند. شرکت سامسونگ همچنین انواع مختلفی از شارژرهای وایرلس را تولید می کند که همگی با تکنولوژی Qi کار می کنند و برای همه گوشی های دارای این استاندارد، قابل استفاده می باشند.

شارژر وایرلس

شارژر وایرلس چیست؟

پس از آنکه متوجه شدید گوشی شما از قابلیت شارژ وایرلس به صورت پیش فرض پشتیبانی می‌کند و یا با اتصال ابزار جانبی این قابلیت را در گوشی خود ایجاد کردید، تنها قدم باقی مانده خرید یک شارژر وایرلس است.

شارژر‌‌‌های وایرلس Qi در ابعاد، اشکال و رنگ‌‌‌های مختلفی در دسترس است. همچنین می‌توانید شارژر Qi برای میز کار و ماشین خود تهیه کنید. تهیه ی این اقلام بسته به نیاز شما، به سادگی امکان پذیر است.

شارژر وایرلس چگونه کار می‌کند؟

شارژر بی‌سیم بدون اتصال سیمی‌و از طریق یک روش فوق‌العاده مناسب گوشی شما را شارژ می‌کند؛ برای بهره بردن از این تکنولوژی گوشی شما باید به فناوری شارژ بی‌سیم یا همان شارژ وایرلس مجهز باشد. شارژ بی‌سیم از زمان عرضه گوشی‌های آیفون ۸، آیفون ۸ پلاس و آیفون ایکس مورد توجه قرار گرفت و هم اکنون به عنوان یک فناوری جذاب در گوشی‌های اندروید نیز استفاده می‌شود.

در شارژر بی‌سیم از شارژ القایی استفاده می‌شود تا قدرت را به یک کویل جذبی انتقال دهد که در پشت گوشی متصل شده است و فرایند شارژ زمانی آغاز می‌شود که گوشی را روی پد شارژر بی‌سیم قرار می‌دهید. در این شرایط نیاز به تماس و ارتباط پایدار بین کویل گیرنده و پد شارژر وجود دارد تا فرایند شارژ به خوبی و به سرعت انجام شود

البته قبل از اینکه عاشق این تکنولوژی شوید و تصمیم بگیرید یک گوشی با قابلیت شارژ بی‌سیم خریداری کنید؛ بهتر است این نکته را در نظر داشته باشید که فرایند شارژ با شارژ بی‌سیم نسبت به سایر فناوری‌های شارژ، آهسته‌تر صورت می‌گیرد. بنابراین اگر قصد دارید به سرعت گوشی‌تان را شارژ کنید، شارژر بی‌سیم انتخاب مناسبی نیست.

 چه گوشی هایی از قابلیت شارژ وایرلس پشتیبانی می‌کنند؟

قابلیت شارژ بی سیم در گوشی‌‌‌های پرچمدار برند‌‌‌های مختلف تلفن همراه دیده می‌شود. برای این که از پشتیبانی یا عدم پشتیبانی شارژر وایرلس توسط گوشی خود مطمئن شوید، باید به امکانات و قابلیت‌‌‌های گوشی خود رجوع کنید. با این وجود برخی تلفن‌‌‌های همراهی که پرچم دار نیستند نیز می‌توانند توسط شارژرهای اندروید با قابلیت اتصال بی سیم شارژ شوند.

آداپتور‌‌‌های برای شارژ بی سیم نیز تعبیه شده اند تا مشکل عدم پشتیبانی از این امکان را برای تلفن‌‌‌های همراه قدیمی‌برطرف کنند. حتی در سال‌‌‌های اخیر برخی از تولید کننده های قاب گوشی، با ساختن گارد‌‌‌های موبایلی که امکان شارژ بی سیم را ساپورت می‌کنند، کاربران زیادی را از کابل شارژ‌‌‌های قدیمی‌بی نیاز کرده اند.

چه گوشی هایی از این فناوری استفاده می کنند؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از گوشی‌های هوشمند قابلیت پشتیبانی از شارژر بی سیم را ندارند. ما در اینجا چند گوشی که قابلیت پشتیبانی از این نوع شارژ را دارند برای شما معرفی می کنیم.

iPhone 12 pro

اگر از کاربران محصولات اپل باشید، با اولین نگاه، طراحی iPhone 12 Pro شما را به یاد iPhone 4 و ۵ خواهد انداخت که اصلاً نکته بدی نیست. در قاب جلوی آیفون جدید، کریستال‌های میکروسکوپی سرامیکی در کنار فناوری محافظت Corning Glass جدید باعث شده‌اند که آیفون پرو جدید بسیار مقاوم شود؛ به‌طوری‌که اپل ادعا می‌کند قاب جلویی این محصول نسبت به نسخه ۱۱ تا چهاربرابر در برابر آسیب مقاوم‌تر است. علاوه‌براین، لکه و اثرانگشت هم بسیار راحت‌تر پاک می‌شوند.

شارژر وایرلس iPhone 12 pro

 

فناوری MagSafe شارژر بی‌سیم را در قاب پشتی محکم نگه می‌دارد تا فرآیند شارژ سریع و بی‌دردسر انجام شود. وجود این مگنت باعث می‌شود که بتوانید کیف پول مگنتی، جاکارتی و حتی کاور مگنتی را هم به خوبی در پشت گوشی قرار دهید.

شارژر وایرلس magsafe

Note20 ultra

صفحه‌نمایش نوت20 اولترا یک نمونه 6.9 اینچی با وضوح 1440×3200 پیکسل است که با جدیدترین فناوری سامسونگ در این بخش یعنی Dynamic AMOLED 2X ساخته شده و مثل خانواده S20 از نرخ رفرش 120 هرتزی در وضوح فول اچ‌دی و 60 هرتزی در QHD بهره می‌برد. نرخ نمونه‌برداری تاچ این صفحه‌‌نمایش نیز به 240 هرتز افزایش یافته که در سطح گوشی‌های گیمینگ بازار قرار می‌گیرد. ارتقاء 25 درصدی میزان روشنایی صفحه‌نمایش‌ در محیط‌های خارجی و رسیدن آن به 1,500nits از جمله دیگر نکات جالب توجه در این قسمت است و سنسور اثر انگشت التراسونیک نیز طبق انتظار در هر دو گوشی، درون صفحه‌نمایش قرار گرفته است.

 

 

شارژر وایرلس Note 20 ultra

 

 

Samsung galaxy S21 plus

یکی دیگر از گوشی هایی که قابلیت پشتیبانی از شارژر بی سیم را دارد سامسونگ گلکسی اس 10است. این گوشی با صفحه نمایش عالی، باتری قدرتمند و دوربین سلفی می تواند یکی از گزینه های مورد علاقه برای هر کاربر باشد.

شارژر وایرلس S21 plus

 

Samsung galaxy Note 9

گلکسی نوت 9 در سال 2018 به بازار عرضه شد. این گوشی با قابلیت های جذابی که دارد یکی از گزینه های محبوب برای خرید توسط کاربران است. بهره بردن از باتری 4000 میلی آمپری، رم قدرتمند 8 گیگابایتی، فضای ذخیره سازی عالی و همچنین قابلیت ضد آب بودن از خصوصیات جذابی است که هر کاربری را نسبت به خرید این گوشی ترغیب می کند.

علاوه بر گوشی هایی که نام بردیم چندین گوشی دیگر نیز قابلیت پشتیبانی از شارژر بی سیم را دارا هستند گوشی  هواوی میت 20 پرو، سونی اکسپریا ایکس زد 3 و گوشی شیائومی می 9 از دیگر گوشی هایی با قابلیت پشتیبانی از شارژر بی سیم هستند.

                                                       Samsung galaxy note 9

 

 

 

 

 

تفاوت های رایج بین شارژر وایرلس و شارژر معمولی

استفاده از شارژر بی سیم به جای شارژرهای قدیمی علاوه بر مدرن بودن می تواند مزایای دیگری برای ما داشته باشد. شارژر بی سیم نسبت به شارژرهای قدیمی دارای رابط کاربری آسان تری هستند شما با استفاده از شارژر بی سیم به راحتی می توانید گوشی خود را شارژ کنید مزیت بعدی استفاده از شارژر بی سیم دوام بالا و کارایی مثبت آنها هست. استفاده از شارژر سیمی در طولانی مدت می تواند موجب خرابی سیم یا قطعه دیگر شود. با این وجود شارژر بی سیم بدون نیاز به کابل دوام و طول عمر بالاتری را برای ما به همراه می‌آورد. مهمترین مزیت استفاده از شارژر بی سیم سالم ماندن پورت کابل شارژ خواهد بود. بسیاری از گوشی های مدل بالا به دلیل استفاده شارژرهای سیمی با خرابی پورت مواجه می شوند. وارد و خارج کردن مکرر شارژر به پورت گوشی می‌تواند مشکلاتی را برای پورت به وجود بیاورد.

فناوری به کار رفته در شارژر وایرلس

برخلاف شارژرهای قدیمی که از یک کابل برای شارژ کردن بهره می‌بردند شارژر نسل جدید و بی سیم با استفاده از یک میدان مغناطیسی گوشی را شارژ می کند. به طور خلاصه شارژر بی سیم متشکل از یک سیم پیچ استوار است. این سیم پیچ خود دارای دو بخش فرستنده و سیم پیچ گیرنده است. جریان متغیری که در مدار میدان مغناطیسی ایجاد می شود موجب می شود که گوشی ها و سایر وسایل الکتریکی شارژ شوند.

اطلاعاتی در مورد کارایی شارژر وایرلس

پیشرفت تکنولوژی به گونه ای است که امروزه با ظهور شارژرهای بی سیم به راحتی می توانیم گوشی خود را شارژ کنیم. هرچند استفاده از این نوع شارژر محدودیت های خاص خود را دارد اما استفاده از این شارژر مزایای خود را به همراه دارد. چنانچه قصد خرید شارژر بی سیم را دارید نکاتی نظیر ولتاژ ورودی، خروجی شدت جریان و همچنین سازگاری با دستگاه خود را مد نظر قرار دهید.

 

نکاتی جهت خرید شارژر وایرلس

چنانچه قصد خرید یک شارژر بی سیم را دارید نکاتی را باید مد نظر خود قرار دهید. این نکات می توانند به کیفیت شارژر انتخابی شما کمک کنند. اولین و مهمترین نکته در انتخاب شارژر بی سیم ولتاژ ورودی و خروجی و همچنین شدت جریان است. شدت جریان خروجی در گوشی ها متفاوت است. در برخی گوشی‌ها این شدت یک و در مدل های دیگر 2 آمپر خواهد بود. یکی از معضلات شارژر چه بی سیم و چه شارژرهای قدیمی نبود دسترسی به شارژ سریع است. برای خرید شارژر بی‌سیم خود دقت کنید که قابلیت پشتیبانی از شارژ سریع داشته باشند شارژرهای با قابلیت فست شارژ این امکان را می دهند که در سریعترین زمان گوشی خود را شارژ کنید. نکته مهمی که در خرید شارژر بی سیم باید مد نظر خود قرار دهید سازگاری آن با دستگاه شما است. به طور مثال برخی از برندها مانند سامسونگ و اپل برای خود از شارژر های اختصاصی استفاده می کنند. به لحاظ ظاهری نیز شما ابعاد شارژر انتخابی و وزن آن را مد نظر خود قرار دهید. برخی از شارژرهای بی سیم با پشتیبانی از یک نمایشگر ال ای دی کیفیت ظاهری خاصی را دارند. با استفاده از این نمایشگر به راحتی می توانید از وضعیت شارژ مطلع شده از زیبایی ظاهری آن نیز بهره مند شوید.

 

 

پلازا دیجیتال

پلازا دیجیتال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *